Iskolai ÖKO-kódex

okoiskola.hu


Újra millió lépés, újra milliós nyeremény az iskoláknak!

Szeptember 25-én újra indul a tavasszal debütált, nagysikerű Millió lépés az iskoládért játék őszi kihívása! Szeptember 25.- december 10. között ”Hozd el a nagyit is” felhívással most még a nagyszülőket is szeretnék megszólítani a diákok, szülők és tanárok mellett. Bárki gyűjtheti a lépéseket, aki a Millió lépés applikációban az mi iskolánkat választja. Lehet ismerős, végzett diák, szimpatizáns. Nincs más teendő, mint letölteni vagy frissíteni az ingyenes Millió Lépés applikációt mobilra, és gyűjteni a lépéseket! A lelkesedés fokozása érdekében ősszel újabb 100 iskola nyerhet 1-1 millió forintot, sőt kisorsolnak még 100 kültéri pingpongasztalt is. A sorsoláson az az iskola vesz részt, amelyik legalább ötször virtuálisan körbeér az Országos Kékkörön. A sorsolás szabálya nem változott, annyiszor kerül az iskolánk a kalapba, ahányszor teljesítette a Kékkört. Az applikációban benne van valamennyi iskola, csak ki kell választani a mienket. Aki korábban már tartozott egy osztályhoz, most újra csatlakozni kell hozzá, hiszen szeptemberben új osztályok jöttek létre.

 Benne vagy? Várunk csapatunkba!

Minden lépés számít!


Faliújságunkon szeptember hónap témája a lelki egészség volt.  Mivel a közösséghez kapcsolódás a lelki egészség megőrzésének egyik fontos támogatója, a faliújságon és mellette olyan kapcsolódást segítő "játékok" lettek kihelyezve, amik segítik azt, hogy a gyerekek és az iskola dolgozói jobban megismerjék egymást. Iskolánk pszichológusa és szociális segítője játékos vetélkedőt is szervezett a témával kapcsolatban.


A hetet az Autómentes Nappal zártuk. Tanulóink készítettek egy plakátot, melyet mindenki aláírt, aki ezen napon az iskolánkból autómentesen közlekedett.


2023. szeptember 18 - 22. között tartottuk meg a Mozdulj a klímáért! akcióhetet.

Idén a „Közösség ereje!” volt a kampány központi gondolata.

Iskolai közösségi akciónak a Húsmentes nap a menzán feladatot választottuk. Az otthon étkező tanulóinkat is arra buzdítottuk, hogy ezen a napon hasonlóan étkezzenek.


„Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” biztonságos közlekedésre nevelő programba hatodik éve veszünk részt.


A 6.b és 8.a osztályosok az Erzsébet-program keretében meghirdetett pályázatnak köszönhetően élmény-táborozáson vettek részt Zánkán, augusztus 20 - 25-ig.


Az Örökös Ökoiskola cím elnyerésére benyújtott pályázatunk sikeres volt.

Viselésével hazánk, és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződésünket nyilvánítjuk ki.

Az Örökös Ökoiskola cím elismerése annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen tanulóink számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, továbbá a globális és lokális kihívások iránti nyitottság. Aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulóink családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetíthetik.