CSALÁDI NAP – 2016.május 7.

Tanár, diák is szülő egyaránt nagy izgalommal és kicsit félve várta a szombati napot május 7-én. Egy kimerítő témahét után, melynek témája ebben a tanévben az olimpia volt, tartottunk az időjárás szeszélyeitől. Az előrejelzések azonban beigazolódtak: kicsit borongós reggelre ébredtünk, de aztán az időjárás a kegyeibe fogadott minket: egy napsütéses, kellemes napot tölthettünk együtt. Valójában idén is változatos, sokszínű volt a programkínálat: mindenki találhatott kedvére valót. Az udvaron Intézményvezető úr kedves gondolatai után egy rövid kis műsorral kedveskedtek tanulóink: volt társastánc, akrobatikus tánc, judo bemutató, az alsó tagozatos angol szakkörösök idegen nyelvi zenés-táncos produkciója. Domonkos Fruzsina 5.b osztályos tanuló „Ő és Én” című dolgozatát is meghallgathattuk, mely a kutyusával való kapcsolatáról szólt, és ezzel egyhetes táborozást nyert egy alapítványi pályázaton. Az alsó szinten található tantermekben kézműves foglalkozások közül lehet választani: idén is volt szerencsefa-, mozaikkép készítése, de bővült a paletta filigrán -, tűnemez készítésével valamint lufi hajtogatással. Természetesen most is jelen voltak a Magyar Vöröskereszt képviselői, így- a korábbi évekhez hasonlóan- eredményes volt a véradás.

Az ebédről a vállalkozó kedvű szülők gondoskodtak: összesen 10 bográcsban készültek „variációk” babos ételekre. Lelkes anyukáink és nagymamáink feltöltötték a büfét, ahol egész nap „nagyüzem” volt. Az ebéd mellé több mint 1000 palacsintát készítettek az anyukák és nagymamák, a legkülönfélébb töltelékekkel. Az udvaron kicsik-nagyok egyaránt élvezték a trambulint, az ugrálóvárnál valamint a horgászatnál is egész nap hosszú sorok kígyóztak. Népszerű volt az „Egy perc és nyersz”! -című ügyességi játék is. Volt, aki csocsózott, asztaliteniszezett, a leendő elsősök és szüleik számára idén is volt sportos „iskola-előkészítő” akadályverseny a tornateremben, de délután a családok is jelentkezhettek váltóversenyre. A Váradi utca felől a kicsiket aszfaltrajzverseny várta, a nagyobb diákok pedig ez idő alatt papírrepülőt készíthettek. Az udvaron óriási szappanbuborékot is lehetett fújni, valamint kutyabemutató és kisállat-szépségverseny is volt.

A rendezvény ideje alatt folyamatosan megtekinthető volt az Iskolamúzeum, ebéd után pedig az emeleti tantermekben lehetett pókerezni és „Áll az alku!” vetélkedőn részt venni.

Ebben az évben a hagyományos, jól bevált és népszerű programok mellett újdonságokkal is megleptük vendégeinket: tartottunk például könyvbörzét, melynek bevételét az iskolai könyvtár gyarapítására fordítjuk.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden kedves Szülőnek, Diáknak, Vendégeinknek, akik munkájukkal, adományaikkal a családi nap megrendezéséhez hozzájárultak!

Az előző évekhez hasonlóan idén is sikeresnek mondhatjuk az eseményt, és bízunk abban, hogy mindenki megtalálta a kedvére való elfoglaltságot. Reményeink szerint a következő tanévben, a családi nap 10. évfordulóján hasonlóan érdekes és izgalmas programokkal várhatjuk látogatóinkat!

Nézegessen családi napos fotókat itt!

 

A képek EZEN a linken érhetők el!