Napközis klubfoglalkozások

kézműves foglalkozásokról

Diákok mondták a kézműves délutánokról:

„Nem akartam közönséges tököt faragni, ezért utánanéztem az interneten.”

„Tökfaragáskor szándékosan Jack-et akartam megformálni, akit az ír legenda említ. A róla szóló filmet pedig azért szeretem, mert sok benne az angol dal.”

„Nem tudtam részt venni a Halloween délutánon, ezért másnap behoztam a töklámpást. Ilyet faragtunk, mert ez nekem nagyon tetszett. Anyukám is segített egy kicsit.”

„Igazándiból azért jöttem el Márton-napi lámpást készíteni, mert tetszett, ahogy erről a tanárnő beszélt.”

„Mindkét nyelvi délutánra eljöttem lámpásokat készíteni, mert szeretem a kézműves foglalkozásokat.”

 

Pingvinek

Pingvinek

 

A Szegedi Vadaspark és a szegedi Regio Játékáruház közös rajzpályázatot hirdetett február végén a gyermekeknek, melynek témája a Vadaspark legújabb állatszenzációja, a pingvin volt. Erre a pályázatra iskolánk elsős diákjai is lelkesen készültek. A rajzok mellett ötletes pingvinfigurákat is készítettek a gyerekek Pápis Csilla néni és Vargáné Klári néni közreműködésével.

 

Márton-nap

Márton - nap

2011. november 10-én délután a napköziben Olga néni közreműködésével diákjaink felelevenítették a Márton – napi hagyományokat. Daloltak, énekeltek, mesét hallgattak Márton püspökről, ezzel próbáltak hozzájárulni a hagyományaink őrzéséhez, ápolásához.

 

 

Tájház

Látogatás a tájházban

2011. október elején Kovács Olga néni napközis csoportjával meglátogatta az Alsóvárosi Tájházat. A látogatás keretében megismerkedtek a gyerekek a régi szokásokkal, az alsóvárosi házak jellegzetességeivel, valamint megtapogathattak régi használati eszközöket és részük volt egy kis kézműves foglalkozásban is. Amint az alábbi fotókon látszik, a gyerekek nagyon élvezték a programot.

 

Tökfaragás

Tökfaragás

 

2011. október 25-én délután az 1.b osztályosok Halloween alkalmából tököt faragtak, melyeket másnap délelőtt bárki megcsodálhatott a földszinti zsibongóban. Nézegessen „tökös” képeket és ügyes faragókat!