Büszkeségeink

Fantasztikus hír a Zeneakadémiáról

Büszkén jelentjük be, hogy a intézményünk mosolygós kis zenésze, Szauer Bianka 6.b osztályos tanuló a 2017/18-as tanévben felvételt nyert a Zeneakadémia Különleges Tehetségek osztályába!

 

Csupor Albert eredményei

Csupor Albert iskolánk 4.a osztályos tanulója. Az előző tanévekhez hasonlóan ebben a tanévben is számos versenyen és megmérettetésen bizonyította sokoldalúságát, magabiztos tudását. Sikereivel, eredményeivel öregbítette iskolánk hírnevét.

Eredményei:

Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulója: 4. hely (Hódmezővásárhely)

a csapat tagjai: Csupor Albert, Hajdú Márton, Galambos Réka, Csonka Kornél (4.a osztályosok)

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny megyei fordulója: 1.hely (Nagykanizsa)

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny országos fordulója: 11.hely (Nagykanizsa)

Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulója: 2.hely (Kecskemét)

Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos fordulója: 11.hely (Debrecen)

Tankerületi Móra Ferenc Olvasásverseny: 2.hely

Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia XVIII.nyelvÉSZ verseny megyei fordulója: 1.hely

Bendegúz Tudásbajnokság anyanyelv 4.osztály – megyei forduló: 2.hely

Bercit a versenyekre osztályfőnöke, Novák Zsolt és szülei készítették fel.

 

Bendegúz Tudásakadémia –Országos Tanulmányi Versenyek

A Bendegúz Tudásbajnokság megyei döntőjében Vincze Dorka 5.a osztályos tanuló angol nyelvből a 2.helyet, anyanyelvből a 3.helyet szerezte meg. Ugyanezen a versenyen angol haladó kategóriában Péntek Sára 7.a osztályos tanuló a 4.helyen végzett. A 4. osztályosok környezetismeret versenyében Németh Zsombor (4.a) a 12. helyet, Baranyi Edina (4.b) a 16. helyet érte el. Matematikából a negyedikesek között Kisistók Marcell (4.b) a 15.helyet szerezte meg. Természetismeretből az ötödikesek versenyében Baranyi Melitta (5.a) a 3.helyen, Dobó Csenge (5.a) a 7.helyen végzett.

 

Titok-tesztverseny

A Titok Oktatásszervező Bt. által évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő London Bridge elnevezésű országos angol nyelvi tesztversenyen Péntek Sára 7.a osztályos tanuló a 3.helyen végzett. Felkészítője Bókáné Papp Éva tanárnő.

 

Városi szavalóverseny

Garas Kende 4.a osztályos tanuló az iskolánkban 3-4.osztályosok számára megrendezett városi szavalóversenyen 1.helyezést ért el, ily módon bejutott a megyei fordulóba. A Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolában lebonyolított megmérettetésen, a Petőfi-szavalóversenyen különleges alakításáért Kende különdíjban részesült. A versenyre Novák Zsolt készítette fel.

 

Mozaik Országos Tanulmányi Verseny

Jakab Jázmin 8.b osztályos tanuló a Mozaik kiadó által meghirdetett országos tanulmányi versenyen a 7-8.osztályosok kategóriájában biológiából az előkelő 7. helyet szerezte meg. Felkészítője: Zelenainé Valaczkai Gyöngyi tanárnő.

 

Kalmár László Matematika Verseny

4.osztály:

3.hely: Perlaki Jázmin 4.c (felkészítő: dr. Jakabné Fogarassy Anett)

5.hely: Csupor Albert 4.a (felkészítő: Novák Zsolt)

6.osztály:

2. hely: Fleisz Viktor 6.b

3.hely: Kelemen Márton 6.b (felkészítőjük: Szélpálné Szőrfi Edit)

 

Makkosházi matematikaverseny

Minden tanévben megrendezésre kerül a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában a Makkosházi matemetikaverseny, ahol iskolánk tanulói is elindulnak. Ebben a tanévben is – a korábbi évekhez hasonlóan- szép eredmények születtek. Pető Boglárka 5.b osztályos tanuló a 6.helyezést érte el, felkészítője Komáromi László tanár úr. Dobó Csenge 5.a osztályos tanuló a 11. helyet szerezte meg, Feketéné Kőkuti Ildikó készítette fel. A 6.osztályosok között Fleisz Viktor 6.b osztályos tanuló a 8.helyen végzett (felkészítő: Szélpálné Szőrfi Edit) és a 7.osztályosok között Péntek Sára 7.a osztályos tanuló (felkészítő: Komáromi László) a 12. helyet szerezte meg.

 

 

Csupor Albert

A 4.a osztályos Csupor Albert 11. helyezést ért el a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén, amelyet a tavaszi szünetben rendeztek Debrecenben. A rangos versenyen az általános iskolások kategóriájában évfolyamonként kb. 80 magyarországi és külhoni magyar diák vehetett részt, akik közül a legeredményesebb 20 versenyző kapott díjat.

Berci a megmérettetés jogát a verseny Csongrád megyei fordulóján elért 2. helyezésével vívta ki februárban. A szervezők Berci tanítója, Novák Zsolt felkészítő munkáját tanári díjjal ismerték el az Agorában tartott díjátadó gálán. A megyei fordulón iskolák közti csapatversenyt is hirdettek. Berci, valamint  Masa Barnabás (4.c) és Galambos Réka (4.a) egyéni eredménye alapján, számos neves iskolát megelőzve  az Alsóvárosi Iskola 4. osztályosai 4. helyezést értek el.

Részletek a MATEGYE honlapján. (www.mategye.hu)

A képekre kattintva nagyobb kép ugrik elő!

 

Víz Világnapja tankerületi vetélkedő - 2017. március 24.

A Szegedi Gregor József Általános Iskola 17. alkalommal rendezte meg a Víz Világnapja vetélkedőt Szegeden, a Szegedi Vízmű ZRT. támogatásával. Intézményünk felsős tanulói minden évben résztvevői ennek a megmérettetésnek, melyen ebben a tanévben a városból és a környező településekről 8 általános iskola 30 tanulója mérte össze tudását, 3 fős csoportokban. A „POSZEIDON KVÍZMESTEREK” fantázianevet viselő, 8.b osztályos tanulókból álló csapat az előkelő 3.helyet szerezte meg a „víz” projektszintű feldolgozására épülő versenyen.

A csapat tagjai:

JAKAB JÁZMIN

INDRE SZABOLCS

SZÁNTÓ MÁRK

felkészítő tanár: ZELENAINÉ VALACZKAI GYÖNGYI tanárnő


 

Víz világnapja - 2017.03.22.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Szegedi Területi Szervezete négy korcsoport számára hirdetett meg plakát- és képregény készítő pályázatot a Víz Világnap alkalmából. A „Szennyvizek? Tiszta vizet!” szlogenhez kapcsolódóan az óvodásokat és alsósokat plakát, míg a felsősöket és a középiskolásokat képregény készítésre buzdították. A felhívásra mintegy 200 pályamű érkezett. A héttagú zsűri áttanulmányozta a beküldött alkotásokat, és végül megszülettek a végeredmények is. Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadó 2017. március 22-én, a Víz Világnapján került sor Szegeden.

Sári Botond 1.a osztályos tanuló az alábbi alkotással a plakátkészítő versenyen az általános iskolai alsó tagozatos kategóriában II. helyezést ért el.

forrás: http://www.ativizig.hu/

(A képre kattintva nagyobb kép érhető el)

 

Őszi városi papírgyűjtés – díjátadó ünnepség

Közel 100 intézmény tanulói, szegedi és Csongrád megyei iskolák, óvodák és bölcsődék egyaránt csatlakoztak a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. közös papírgyűjtési felhívásához. Az 542 tonna papírral a gyerekek közel 6500 fa életét mentették meg a kivágástól tavaly ősszel. A hatalmas mennyiség a Sándorfalvi úti hulladékválogatóba került, ahol már elkezdődött az újrahasznosításuk.

Ehhez a hatalmas mennyiségű papírhoz intézményünk tanulói, nevelői és természetesen a szülők, ismerősök és hozzátartozók is nagymértékben hozzájárultak. Ily módon a II. kategóriában intézményünk az 1. helyezést szerezte meg. Az alábbi fotó az ünnepélyes díjátadón készült, ahol a Diáktanács vezetői és a Diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus vette át az elismerő oklevelet és a pénzjutalmat, melyet a diákönkormányzat jutalmazásra és rendezvények lebonyolítására fordít.

 

Ezúton is szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani, akik a siker elérésében közreműködtek.

forrás: szegedma.hu

 

TABÁN – TESZT - TÚRA

Több éve vagyunk résztvevői a Szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által meghirdetett és lebonyolításra kerülő angol nyelvi tesztversenynek. Ebben a tanévben 2017.február 7-én délután került megrendezésre a verseny, melyen iskolánk 7.a osztályos tanulója, PÉNTEK SÁRA az 5.helyezést érte el.

Felkészítő tanár: Bókáné Papp Éva tanárnő

 

Szeretettel gratulálunk a versenyzőnek és felkészítőjének egyaránt!

 

A 3.A OSZTÁLY EREDMÉNYEI

Fejes Boglárka sporteredményei (kézilabda)

1.hely: Ferenczy Kupa országos verseny l. hely

l. hely: Nemzetközi Nőnapi Torna

l. hely: Pünkösdi Astron Utánpótlás Torna

l. hely: V. Orosháza Cup Torna

Bagdi Zénó

Wing Tsun Harcművészeti Torna -   első fokozat

Varró Márk

25. hely: NyelvÉsz megyei anyanyelvi verseny

l. hely:   Kenguru Kupa (kosárlabda)

3. hely:   SZEDEÁK Húsvéti Kupa (kosárlabda)

4.hely:    Bestbyte Kupa (labdarúgás) – a csapat legjobbja díj

4.hely: Makói Torna (labdarúgás)

Barna Csanád, Barna Csenge (társastánc)

1 arany és 2 ezüst minősítés: Xll. Zemplén Országos Minősítő Társastánc Fesztivál és Koreográfus Verseny

2 arany minősítés: Vll. Napfény Társastánc Fesztivál és Koreográfus Verseny

Herpai József Mátyás (sakk)

4. hely: Batthyány-Kanizsa Kupa  csapat

6. hely: Nemzetközi Gyerekverseny  (egyéni)

1. hely: Városi Diákolimpia (egyéni)

2. hely: Megyei Sakkverseny (egyéni)

9. hely: Rapid Sakk Országos Bajnokság

Csonka Andor Zsombor, Csonka Kornél Soma (úszás)

4. hely: lV. Hátgerinc Kupa Nemzetközi Úszóverseny férfi 4 x 50 m gyorsváltó

Megyeri Szabolcs (sporthorgászat)

2. hely: Vlll. Gyereknapi Horgászverseny

Sánta Dezső (gyorskorcsolya)

8. hely: Xlll. Tisza Kupa Nemzetközi Gyorskorcsolya Verseny

8. hely: Országos Magyar Bajnokság

Hajdu Márton Zsigmond (úszás)

3. hely: Városi Diákolimpia    50 m mellúszás

3. hely: Tyr Kupa    100 m mellúszás

2. hely. Gyarmati Kupa   50 m mellúszás

A Magyar Úszószövetség hivatalos ranglistáján 100 és 200 m mellen ezüstjelvényes úszó, 50 m mellen jelenleg országos  17. helyen áll.

Csupor Albert sporteredményei:
„Jó tanuló, jó sportoló”- elismerés (Pick Szeged U-9 kézilabdacsapat tagjaként)
4. hely: Kisiskolás kézilabdabajnokság Badó László - régió
3. hely: I. FKSE Algyő Évzáró Kupa
3. hely: 8. Kiss Bálint Kupa
1. hely
: SZEDEÁK Alsóváros kosárlabdacsapat tagjaként (régiós kosárlabda-bajnokság)

 

Kenguru Kupa

Kenguru Kupa (2015/2016.tanév)

Ebben az idényben is beneveztünk a kosaras fiú- és lánycsapatokkal a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által rendezett Kenguru Kupába. Ebben a nyolc fordulóból álló bajnokságban a 2005-ben vagy később született gyerekek vehetnek részt.Októbertől kezdve minden hónapban rendeztek egy fordulót, amelyben mindig két ellenféllel kellett megmérkőznie a csapatoknak.


Lányok (Szeged KE Alsóváros)

Ebben az évben kicsit könnyebb helyzetben voltunk, mint tavaly, mivel idén a régióban (Csongrád-Békés-Szolnok megye) hét lány csapat nevezett, így több meccset tudtunk lányok ellen játszani.Azért így is kemény csatákat vívtunk: 8 fordulóban összesen 16 meccset játszottunk. Ebből két fordulót vidéken: Hódmezővásárhelyen.

A lányok nagyon sokat fejlődtek ebben az évben is, mind támadó, mind védő játékukban. Jövőre már néhányan nem lesznek ebben a csapatban,
remélem, hogy egy korosztállyal feljebb, a Szegedi Kosárlabda Egyesület színeiben és a diákolimpián fogunk velük találkozni.

Az eredmények alakulása:

Szeged KE - Alsóváros - Szeged KE - Madách

2015.10.17 - 09:15

21 - 36

Szeged KE - Bonifert-JGYPK - Szeged KE - Alsóváros

2015.10.17 - 10:30

5 - 77

Szeged KE - Tigrisek - Szeged KE - Alsóváros

2015.11.21 - 08:00

53 - 32

Szeged KE - Alsóváros - Vásárhelyi Villámok (fiú)

2015.11.21 - 09:15

44 - 46

Szeged KE - Alsóváros - Szeged KE - Madách

2015.12.19 - 08:00

43 - 46

Szeged KE - Bonifert-JGYPK - Szeged KE - Alsóváros

2015.12.19 - 10:30

19 - 75

Szeged KE - Alsóváros – SZEDEÁK-Bonifert (fiú)

2016.01.21 - 16:15

51 - 21

Szeged KE Rózsaszín Párducok - Szeged KE - Alsóváros

2016.01.21 - 17:30

22 - 43

SZEDEÁK Rókus (fiú) - Szeged KE - Alsóváros

2016.02.06 - 08:00

39 - 38

Szeged KE - Alsóváros - Szeged KE - Madách

2016.02.06 - 10:30

40 - 42

Szeged KE - Alsóváros - HSA Bombázók

2016.02.27 - 10:30

68 - 35

HSA Pumák - Szeged KE - Alsóváros

2016.02.27 - 12:00

13 - 70

Vásárhelyi Villámok (fiú) - Szeged KE - Alsóváros

2016.04.02 - 10:00

57 - 43

Szeged KE - Alsóváros - Vásárhelyi Farkasok (fiú)

2016.04.02 - 11:30

35 - 65

Szeged KE - Tabán - Szeged KE - Alsóváros

2016.04.23 - 08:00

25 - 41

Szeged KE - Alsóváros - Szentesi KK (vegyes)

2016.04.23 - 10:30

40 - 42

Egy kis statisztika:

A lejátszott 16 mérkőzésből hetet sikerült megnyernünk.Ebből lánycsapatok ellen 10 mérkőzést játszottunk, melyből hatot megnyertünk. A fiúk elleni hat meccsből is sikerült egyet nyerni, két mérkőzésen pedig nagyon kis (két pontos) különbséggel kaptunk csak ki.

Összesen 761 pontot dobtunk, és 498-at kaptunk.

 

A régió leány csapatai közül a 3. helyen végeztünk!

Első sor: Vér Alexandra, Papp Boglárka, Illés Adrienn, Papp Laura, Balla Regina, Duics Dóra

Második sor: Gábor Viktória, Kalmár Viktória, Rácz Kitti, Temesvári Kata, Csonka Jázmin

Hiányzik a képről: Dobó Csenge, Barna Csenge, Jász Emma, Kovács Dorottya, Gera Sára

 

Edző: Kónyáné Kapitány Gabriella

 

Legjobb dobók:

Rácz Kitti 363 pont

Temesvári Kata 66 pont

Dobó Csenge 47 pont

Kalmár Viktória .45 pont

Csonka Jázmin 39 pont


Fiúk (SZEDEÁK Alsóváros)

A fiú csapatunk nem talált legyőzőre ebben a szezonban!
Szinte minden mérkőzésüket hatalmas különbséggel nyerték meg!

 

A gyerekek többsége már elsős-másodikos kora óta jár kosárlabdaedzésre. Ebben az idényben meg is lett ennek az eredménye: veretlenül BAJNOKOK lettek!

Szerencsére a fiúk többsége még csak harmadikos, így jövőre is ebben a korosztályban játszhatnak majd. Néhányukat már egyesületi edzők is figyelik, a SZEDEÁK tehetség-csoportjában is csiszolják tudásukat.

A mérkőzések során játékuk óriásit fejlődött, igazi CSAPATKÉNT álltak ki minden ellenféllel szemben. (A sikerek egyik záloga a Csonka - testvérek édesapja által készített csodálatos eredményjelző készülék is, melyet csapatunknak ajándékozott. Ezúton is köszönjük!)

Álló sor: Kardos Csanád, Varró Márk, Csupor Albert. Dobó Gergő,
Pozsár Patrik, Kismárton Barnabás, Pozsár Marcell, Nagy Dávid, Piri Barnabás.

Ülnek: Rocska András, Kertész Gergő, Bagdi Zénó, Csonka Andor, Csonka Kornél.

Hiányzik a képről: Barna Csanád, Masa Barnabás.

Középen az EREDMÉNYJELZŐ.

Edző: Kónyáné Kapitány Gabriella

Eredmények:

SZEDEÁK JuGyu - SZEDEÁK Alsóváros

2015.11.22 - 09:30

24 - 68

SZEDEÁK Alsóváros - Szeged KE Rózsaszín Párducok

2015.11.22 - 11:00

66 - 10

SZEDEÁK JuGyu - Szeged KE - Alsóváros

2015.12.08 - 16:15

23 - 61

SZEDEÁK Alsóváros - SZEDEÁK Karolina

2015.12.09 - 17:30

60 - 22

Vásárhelyi Villámok - SZEDEÁK Alsóváros

2016.01.17 - 10:00

29 - 69

SZEDEÁK Alsóváros - Vásárhelyi Farkasok

2016.01.17 - 11:30

85 - 36

Vásárhelyi Farkasok - SZEDEÁK Alsóváros

2016.02.06 - 10:30

28 - 62

SZEDEÁK Alsóváros - Kertvárosi Gepárdok

2016.02.06 - 12:00

69 - 38

Szeged KE - Tigrisek - SZEDEÁK Alsóváros

2016.03.03 - 15:00

35 - 44

SZEDEÁK Alsóváros - SZEDEÁK Karolina

2016.03.03 - 17:30

37 - 22

SZEDEÁK Kisdózsa - SZEDEÁK Alsóváros

2016.04.07 - 14:30

31 - 51

SZEDEÁK Alsóváros - SZEDEÁK Skorpiók

2016.04.07 - 16:00

62 - 43

Gyulai Vidrák - SZEDEÁK Alsóváros

2016.04.23 - 16:45

25 - 45

SZEDEÁK Alsóváros - SZEDEÁK JuGyu

2016.04.23 - 18:00

45 - 9

 

825 pontot dobtunk, és csak 375 pontot kaptunk.


Legjobb dobók:

Pozsár Marcell 218 pont

Pozsár Patrik 185 pont

Csonka Andor 99 pont

Varró Márk 47 pont

Csupor Albert 42 pont

Kertész Gergő 42 pont

Dobó Gergő 40 pont

Csonka Kornél 35 pont

Nagy Dávid 32 pont


A képek ITT érhetők el!

 

A tudás bajnokai

A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia ebben a tanévben is „Tudásbajnokság”-ot hirdetett, melyen alsós tanulóink közül a Makón megrendezett megyei döntőből anyanyelvből 1.helyen jutott az országos döntőbe CSUPOR ALBERT 3.a osztályos tanuló, valamint VINCZE DORKA 4.a osztályos tanuló. Matematikából a megyei fordulóban GALAMBOS RÉKA 3.a osztályos tanuló a 15.helyen végzett. Angol nyelvből az 5-6.osztályosok megyei döntőjén PÉNTEK SÁRA 6.a osztályos tanuló a 2. helyet szerezte meg, így ő is bejutott a május 28-án megrendezésre kerülő országos döntőbe.

Felkészítő pedagógus: Bókáné Papp Éva

A 4.a osztály eredményei

2016. április 16-án volt a Mozaik Internetes Tanulmányi Verseny országos döntője, amelyen iskolánk 4.a osztályos tanulói szép eredményeket értek el.

általános műveltség: (359 tanulóból)

5. hely: Dobó Csenge

10. hely: Pozsár Patrik

15. hely: Urbán Aliz

16. hely: Pozsár Marcell

24. hely: Baranyi Melitta

27. hely: Szili Blanka

37. hely: Temesvári Kata

39. hely: Kismárton Barnabás

környezetismeret: (425 tanulóból)

10. hely: Baranyi Melitta

14. hely: Papp Boglárka

18. hely: Vincze Dorka

28. hely: Temesvári Kata

29. hely: Urbán Aliz

32. hely: Szili Blanka

36. hely: Pozsár Marcell

 

A 4. a osztályos tanulók felkészítője: Csiszárné Farkas Csamangó Erika

 
További cikkeink...